Stampen media

Information om tillfällig adressändring​

Uppdaterad

Från och med maj 2024 kommer det inte vara möjligt att göra tillfällig adressändring för Stampen Medias tidningar. Det beror på förändringar hos vårt distributionsbolag Västsvensk Tidningsdistribution, VTD, som har anpassat sina distrikt på grund av högre kostnader och minskade tidningsupplagor. Det blir då omöjligt att garantera en bra distribution för tillfälliga adressändringar, särskilt under semesterperioder.

Vi kan inte erbjuda den extra servicen längre då vårt distributionsbolag inte kan garantera god kvalitet i leveransen och som även är mycket kostsam att upprätthålla. Vi beklagar denna förändring och den besvikelse den medför.

Vi rekommenderar våra prenumeranter att under semesterperioder pausa papperstidningen och istället läsa digitalt via e-tidning eller nyhetssajt. Med e-tidningsappen får du enkel åtkomst till den digitala versionen av vår papperstidning. Navigera genom sidorna och zooma in på artiklar för att läsa extra bekvämt. Du kan också lösa korsord, sudoku och dylikt direkt i appen.

Här har vi samlat allt du behöver veta för att kunna läsa våra nyheter och digitala produkter på bästa sätt.


Frågor och svar


Varför har ni tagit bort möjlighet att göra tillfällig adressändring?

SVAR: Det beror på förändringar hos vårt distributionsbolag VTD, som har anpassat sina distrikt på grund av högre kostnader och minskade tidningsupplagor. Det blir då omöjligt att garantera en bra distribution, särskilt under semesterperioder. 


Hur ska jag göra när jag åker till sommarstället och inte längre kan flytta med min tidning?

SVAR: Vi rekommenderar att då pausa papperstidningen och istället läsa digitalt via e-tidning eller nyhetssajt. Med e-tidningsappen får du enkel åtkomst till den digitala versionen av vår tryckta tidning. Navigera genom sidorna och zooma in på artiklar för att läsa extra bekvämt. Du kan också lösa korsord, sudoku och dylikt direkt i appen. Här har vi samlat allt du behöver veta för att kunna läsa våra nyheter och digitala produkter på bästa sätt. 


Jag har ingen surfplatta eller passande mobiltelefon för att läsa nyhetssajt eller e-tidningen. 

SVAR: Bor du i närheten av Göteborg eller Varberg så tipsar vi om att vända dig till Repairstore där du får rabatt som Stampen-kund, och personlig hjälp med att komma igång digitalt.


Varför kan mina grannar som bor permanent nära mitt sommarställe ha papperstidningen men inte jag som vill ha den dit tillfälligt?

SVAR: Vi har beslutat att dra in tillfällig adressändring då det är svårt hålla kvaliteten i distributionen, framförallt under semesterperioder. Det är också en kostsam tjänst. Vi kan inte göra undantag för vissa geografier avseende detta beslut, oavsett om det finns permanent boende som får sin tidning till samma område.


Gäller regeln även om det är en annan distributör än VTD som delar på min adress?
SVAR: Ja, ett fåtal av våra prenumeranter har en annan distributör än VTD, samma regel gäller oavsett distributör.


Kan jag välja att flytta permanent fram och tillbaka mellan två adresser?

SVAR: Nej, grundregeln är att du endast kan göra en permanent adressändring per år. Har du behov av att flytta fler gånger behöver du förklara anledningen till detta för bedömning. För att kontakta kundservice klicka här


Jag har behov av att flytta permanent mer än en gång per år då jag bor på korttidsboende, hur gör jag?

SVAR: Se svar ovan, detta ses som skäl till undantag och vi hjälper dig manuellt. För att kontakta kundservice klicka här


Kan ni göra undantag om man betalar extra? 

SVAR: Nej, inga undantag om det inte finns speciella skäl som bedöms från fall till fall. 


Kan jag inte stoppa min ordinarie prenumeration och starta en ny prenumeration på min sommaradress?

SVAR: Nej, på grund av begränsningar i vårt prenumerationssystem kan vi inte stoppa en prenumeration i en betald period för att sedan starta upp en ny prenumeration på samma kundnummer. Notera även att din prenumeration har en uppsägningstid enligt våra avtal. 


warning Created with Sketch.